Ingredienser:
1 grönt äpple, skalat och tärnat
jordgubbar, hallon, blåbär, persikor, körsbär, plommon – enligt egen smak, totalt 1 1/4 l, färska eller frysta
2 1/2 dl torrt vitt vin
5 dl tranbärsjuice eller granatäppeljuice
1/4 dl svartvinbärslikör
citronsaft, från 1 färsk citron
1/4 dl sirap
1/4 dl maizena, utrörd i lite kallt vatten
Kryddblandning, knuten i ostduk/gasväv:
1 bit citronskal
1 bit apelsinskal
3 kryddnejlikor
5 svarta pepparkorn
Ta en stor kastrull, häll i alla ingredienser utom den sista och koka upp. Sätt på medelvärme, tillsätt maizenan och koka i ytterligare 7-8 minuter. Ta bort kryddblandningen. Gör soppan krämig med en handmixer, men inte helt. Lämna hälften lite klumpig. Krydda enligt smak. Kyl innan servering. Serveras kall som den är, eller med yoghurt eller som dessert med en skopa kokos-sorbet.