Kaffebrödsdeg

Ingredienser:
1 dl mjölk
15 gr jäst
vetemjöl
socker
salt
2 dl smör
3 ägg

Värm upp mjölk och kyl av tills den blir ljummen. Lös upp jäst i mjölken och arbeta ihop i en skål med 2,5 dl mjöl, 1 tsk socker och 1/4 tsk salt. Sätt till jäsning ca 1-2 timmar på varmt ställe. – När degen jäst till dubbel storlek: Rör 2,5 dl socker och 2 dl smör vitt och pösigt och tillsätt 3 ordentligt vispade ägg, 1,5 l mjöl och 1 tsk salt. Rör omsorgsfullt och häll ner i degen. Bearbeta alltsammans i 10 minuter och låt jäsa ytterligare över natten. Degen får inte vara kompakt. Efter jäsningen är den färdig att användas. Denna sats räcker till 1 kaffekrans, 3 små längder och ungefär 12 små hamentaschen.