Ingredienser:
500 g lammstek
500 g ryggbiff
2 stora gula lökar
Marinad:
1 1/2 dl vegetabilisk olja (ej olivolja)
1 msk mald spiskummin
3 klyftor vitlök, pressade
1 msk paprikapulver
1 msk salt
2 spanska pepparfrukter, finhackade
2 tsk ättika
Strimla köttet mycket fint med en vass kniv. Blanda marinaden i en tjock plastpåse trädd över en skål.. Tillsätt köttet och blanda noga så att bitarna täcks av marinaden. Tryck ut luften ur påsen. Förslut väl och låt dra i minst 20 timmar. Se till att köttet är rumsvarmt när det ska tillagas. Platta ut det i påsen och lägg fram det i minst 20 minuter. Skala och skiva löken tunt.Stek lökskivorna och köttet tillsammans i en gjutjärnspanna utan på hög värme fett tills bitarna är jämnt brynta och löken mjuk och söt.