Köttbullar med Honung och Vitlok

Ingredienser:
2 ägg
2 dl Oatly iMat
2,5 dl brödsmulor
1 msk gul lök, riven
1 kg nötfärs
2 tsk vitlök, pressad
1 msk mjölkfritt margarin
2 dl ketchup
1,5 dl honung
0,5 dl soja

Sätt på ugnen till 200 grader. I en stor skål, vispa samman ägg och iMat. Rör i brödsmulorna och löken. Tillsätt färs och blanda väl. Forma blandningen till bollar och lägg dem i en stor ugnsform. Kör i ugn i ca 15 minuter. Sila bort fettet. I en stor kastrull, sautéra vitlöken i margarinet. Rör i ketchup, honung och soja. Låt koka upp, dra sedan ner värmen, sätt på lock och låt puttra i 5 minuter. Rör i köttbullarna och puttra i ytterligare 5 minuter. Servera med ris.