Falafel

Ingredienser:
5 dl torkade kikärter, blötlagda i vatten i 12 timmar
smulor från 2 skivor vitt bröd
5 vitlöksklyftor
2 tsk bakpulver
3/4 dl hackad persilja
1,25 dl hackad koriander
1/2 liten lök
1 tsk sesamfrön
1 tsk kummin
1 tsk paprikapulver
salt, peppar
olja för stekning

Tvätta av kikärterna och lägg dem i en matberedare tillsammans med vitlök, lök och kryddor. Kör tills det blivit fuktig smet. Tillsätt lite vatten om det behövs. Flytta smeten till en stor skål, tillsätt resten av ingredienserna, täck över och låt stå i 30-60 minuter. Värm oljan i pannan – den ska vara varm, inte kokande. Tillsätt bakpulver till smeten och knåda den lite. Forma små bollar av smeten. Stek i olja tills färgen blivit djupt brun. Servera varma.